tisdag 1 maj 2007

För en bättre värld!

Att ingen tänkt på det tidigare är egentligen ett mysterium. Ransonering är ju ett beprövat sätt för människor att hantera underskott av alla de slag. Varför skulle det funka mindre bra när det gäller koldioxidutsläppen?

I
Arbetaren skriver man om det förslag som nu ligger uppe hos regeringen i Storbritannien. Tanken är att varje medborgare tilldelas ett ransoneringskort som är "tankat" med en viss mängd utsläppsrättigheter. Detta kort används sedan varje gång man t.ex. betalar elräkningen eller tankar bilen. Sen kan man, om man har krediter kvar på sitt kort efter en given period, sälja utsläppskrediter till de som har förbrukat för mycket.

Mycket smart! Vi måste faktiskt på allvar bli medvetna om hur vi konsumerar och vill vi alla ha en bra värld - och det vill vi väl? - så måste vi faktiskt handla! Det räcker inte med ett prata om det och det räcker tyvärr inte att bara köpa produkter som är märkta som t.ex. ekologiska, eller som senast:
klimatmärkt mat. Ransonera mera!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hållbar utveckling, att göra alla medvetna om vad som händer med jorden om vi fortsätter leva som vi gör i dagens läge. Jag går en sådan 5p kurs just nu, mycket intressant att ha med sig i bagaget kan jag lova! :)

Sara sa...

maria: ja, det kan jag verkligen förstå! :)

Anonym sa...

har för mig att de hade någon elransonering elelr något liknande, kan det ha varit på 60- i sverige? eller kanske var det bara någon kampanj elelr något sånt...vet inte så mycket, har bara hört vra husgudar Hasse och Tage pratat om det ganska många gånger. lyssna på det här klippet med elektricitetsvisan...
http://www.youtube.com/watch?v=csRqxVXR-N0