måndag 29 januari 2007

Sätesmuskulatur.

Vad är det med folk egentligen? På vilket sätt är det artigt, smart och trevligt att ockupera båda sätena i en buss? Alltså, innan nån säger nåt om att det ju är skönt att kunna ställa upp sin väska på sätet bredvid: jag snackar inte om nåt slags extra förvaringsutrymme, nej nej. Detta är betydligt allvarligare.

Jag talar om folk som sätter sig på det yttersta av två säten! Det är helt OK när det är väldigt få passagerare på bussen och man snart ska hoppa av ändå. Men när andra tvingas STÅ upp och dessa sätes-ockupanter ändå inte hoppar in ett snäpp!
Härom dagen satt jag i en buss där det kryllade av såna här ockupanter och det var nästan så att det blev komiskt: på hela vänstersidan av bussen var det enbart på yttersta sätena det satt någon! Och samtidigt stod folk upp, bredvid...

Hur kan man INTE fatta att det är ohyfsat att bara sitta så där utan att låta andra sitta?
Nu ska väl sägas att det uppstår tillfällen då det kan vara berättigat att göra på detta vis. T.ex. så händer det (tydligen rätt ofta här i stan) att det regnar in i bussarna och då drabbas oftast de yttersta sätena mest. Blött som fan, med andra ord. Men ändå. Hallå, vad är det frågan om!?

6 kommentarer:

D_ertyna sa...

Det finns många människor som är skygga, det måste nog vara så. Eller så anser de väl att deras väska måste ha en plats också, varför inte en låtsaskompis på det innersta sätet? ;D Man vet aldrig hehe.

// Maria.

Sara sa...

d_ertyna:

Ja, visst kan det vara så. Men ändå! ;)

Alma Kirlic sa...

Dagens samhälle verkar gå ut på att alla ska tänka på sig själva och inte ta någon hänsyn till sin omgivning. Jag tycker att man kan be dem flytta in så man får sitta. Var det ingen som gjorde det?

Anonym sa...

Tröttande människor. Det kan ju inte vara för att dom inte vill ha människor bredvid sig eftersom sitter dom innerst har dom ju EN person intill sig, sitter dom ytterst har dom ju ALLA stående resenärer buffandes mot sin arm.
Jag tror att dom helt enkelt bara vill kontrollera sin omgivning och straffa alla stackars medresenärer för att dom själva haft en pissig dag. Kanske lider av cellskräck och känner sig trängda.

Sara sa...

Alma: Nä, ingen sa nåt. Det verkar ingen göra här i Malmö. Kanske de inte vågar? Alltså, för att de är rädda för en smäll? (Det är tyvärr rätt vanligt).

Det är ju samtidigt det: ska man verkligen b e h ö v a be dem om att flytta in?

Sara sa...

annakristina: Ja, säkert. Det är bara så otroligt konstigt, och av nån anledning verkar det vara vanligare här i Malmö än där jag tidigare bott... Nån som vet hur det är i Stockholm/Göteborg?